Septembris tööstustoodangu maht suurenes

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keevitaja tööstuses
Keevitaja tööstuses Foto: Toomas Huik

Tööstusettevõtted tootsid 2016. aasta septembris 7 protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta septembris, teatab Statistikaamet. Toodang suurenes töötlevas tööstuses ja energeetikas, kuid vähenes mäetööstuses. 

Septembris toodeti töötlevas tööstuses 5 protsenti rohkem toodangut kui 2015. aasta samal kuul. Toodangu kasv oli laiapõhjaline – kaks kolmandikku tööstusharudest ületasid septembris eelmise aasta sama kuu mahtu.

Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige elektrimasinate, keemiatoodete ja tekstiilitootmise suurenemine. Toodang suurenes ka puittoodete, ehitusmaterjali ning mootorsõidukite tootmises. Toodang vähenes elektroonikaseadmete, toiduainete ja metalltoodete tootmises.

Välisturule müüdi septembris 71 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. 2015. aasta septembriga võrreldes suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks 10 protsenti ja müük kodumaisele turule 1 protsent.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2016. aasta septembris tööstuses kokku 5 protsenti rohkem toodangut kui eelmisel kuul, sealhulgas töötlevas tööstuses 6 protsenti rohkem.

2015. aasta septembriga võrreldes toodeti elektrit 33 protsenti ja soojust 3 protsenti rohkem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles