Saksa minister: ELi põllumajandus ei saaks toetusteta hakkama (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa toidu- ja põllumajandusminister Christian Schmidt usub, et toetused ei saa olla põllumajandussektori peamiseks tegutsemismotiiviks, kuid ilma nendeta Euroopa põllumees üleilmses konkrentsis ellu ei jää.
Saksa toidu- ja põllumajandusminister Christian Schmidt usub, et toetused ei saa olla põllumajandussektori peamiseks tegutsemismotiiviks, kuid ilma nendeta Euroopa põllumees üleilmses konkrentsis ellu ei jää. Foto: Mihkel Maripuu

Neljapäeval Eestist oma Baltimaade visiiti alustanud Saksamaa toidu- ja põllumajandusminister Christian Schmidt on seda meelt, et ühtne põllumajanduspoliitika peab muutuma lihtsamaks ja arusaadavamaks, et ka tavalise põllumehe jõud sellest üle käiks. Küll aga ei usu ta dotatsioonide kaotamisse, sest muidu Euroopa põllumees üleilmses konkurentsis ellu ei jää.

-Kui vaatame praeguseid arenguid euroliidu põllumajanduses, siis kus on teie arvates Eestil ja Saksamaal suurim ühishuvi?

Peamine, milles me ühist meelt oleme, on see, et me mõlemad oleme huvitatud ühisturu jätkumisest. Kumbki riik ei tahaks minna tagasi olukorda, kus valitsesid vaid rahvuslikud huvid ja kõrge protektsionism. 

Teiseks on mõlema riigi huvides jätkusuutlik põllumajandus, ja jätkusuutlikkus just 21. sajandi võtmes: ehk kuidas ühendada omavahel teaduse uued saavutused, tehnoloogia areng, uued ideed, sealhulgas digitaalsed lahendused, mis võiksid ühel või teisel viisil suurendada põllumajandustootmise jätkusuutlikkust.

Kusjuures mul on väga hea meel näha, et Eesti tegeleb juba nii aktiivsel eesistumise ettevalmistustega. Kui nüüd päris aus olla, siis ma olen lausa hämmastunud, kui kaugele Eesti on jõudnud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles