MTA on OÜtamiselt aastaga kogunud ligi kaks miljonit eurot makse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet
Maksu- ja tolliamet Foto: Dmitri Kotjuh

Maksu-ja tolliamet (MTA) on tegeliku töösuhte varjamise ehk OÜtamise teemadel aasta jooksul nõustanud ligi 800 firmat, mille tulemusena on riigile laekunud täiendavalt 1,9 miljonit eurot tööjõumakse.

Riigikohtu töösuhte varjamist puudutava otsuse järel on amet 800 ettevõtja maksuasjad üle vaadanud ning ettevõtjaid vajadusel nõustanud. Selle tulemusel on üheksa kuuga lisandunud töötasu väljamakseid 3,5 miljonit eurot, millelt on tööjõumakse tasutud ligi 1,9 miljonit eurot, ütles MTA pressiesindaja Mailin Aasmäe BNS-ile.

«Kontrolle oleme pidanud alustama vaid kahe isiku puhul, kuna nõustamise käigus ei saanud me kindlust, kas senised tehingud on olnud korrektsed,» rääkis Aasmäe.

MTA on varem märkinud, et nende mõjuanalüüs näitab seda, et lepingu ümbervormistamisel töö- või juhatuse liikme tasusid saama hakanud isikute arv on kuust kuusse stabiilselt suurenenud.

MTA teatas möödunud aasta oktoobri keskel, et kavatseb ühendust võtta niinimetatud OÜtamise kahtlusega ettevõtetega ja neid nõustada, kuidas oma tegevus seadustega kooskõlla viia. Maksekäitumist mitte muutvate ettevõtete osas plaanis amet alustada maksukontrolli.

OÜtamine on näilik olukord ettevõtete vahelisest teenuse osutamisest, et vähendada või hoida kõrvale tööjõumaksude tasumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles