Maksukuriteos süüdistatavale Henry Kallasele said saatuslikuks saunajutud Skype’is

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus mõistis Henry Kallase maksukuriteos süüdi.
Harju maakohus mõistis Henry Kallase maksukuriteos süüdi. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Maksukuriteos maakohtus kaheks aastaks tingimisi vangi mõistetud, kuid otsuse edasi kaevanud Henry Kallase kohtuasja enim arutatud tõenditeks on saanud vastuolulised Skype’i vestlused vaidlusaluse Tornimäe korteri sisustamisest, kirjutab Äripäev.

Muude teemade hulgas lahati eile Tallinna ringkonnakohtus ka ärimehe Henry Kallase Skype’i vestlusi oma elukaaslasega, kus arutati lauamängude ostmist, koerale aseme sisseseadmist ja korteri sauna temperatuuri reguleerimist.

Kuigi see võib kõlada nagu arutelu oma tulevase kodu sisustamise üle – ja on seda ka prokuratuuri meelest –, kinnitab Kallas raudkindlalt, et tüliõunaks osutunud Tornimäe korter oli soetatud ettevõtlusega tegelemiseks, mitte selleks, et ise sinna sisse kolida.

Tõsi, ta küll elas seal natuke aega, kuid ajutiselt ja vaid sellepärast, et tema kodus oli remont. Igal juhul ei ostnud tema juhitud, kuid nüüdseks kustutatud ettevõte Y100! Invest OÜ 2011. aasta aprillis seda korterit tema koduks, ei väsi ta kinnitamast.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles