Jaanus Vihand: ühistuline ettevõtlus hoiab ära rumalad otsused

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coop Eesti keskühistu juhi Jaanus Vihandi sõnul aitab demokraatlik asjaajamine probleeme välja selgitada ja annab ettevõttele positiivset pinget.
Coop Eesti keskühistu juhi Jaanus Vihandi sõnul aitab demokraatlik asjaajamine probleeme välja selgitada ja annab ettevõttele positiivset pinget. Foto: Raul Mee

Coop Eesti keskühistu (endine ETK) juhi Jaanus Vihandi sõnul on ühistuline ettevõtlusvorm demokraatlik, mille tõttu kipub otsuste vastuvõtmine olema küll aeglane, aga see-eest hoiab ära rumalad otsused.

«Mina olen jõudnud järeldusele, et ühistuline omandus on selle süsteemi tugevamaid eeliseid,» rääkis Vihand. «Eeskätt on asi selles, et tegevus ehk kaubandus on demokraatlik,» rääkis ta.

«Olen kogu aeg võrdluseks toonud Euroopa Liitu või teisi demokraatlikke riike ja Venemaad või näiteks Teise maailmasõja eelseid demokraatlikke riike ja Saksmaad. Kui on keerulised olud, siis on lihtsamates struktuurides palju kergem otsuseid vastu võtta, näiteks praegu Venemaal. Euroopa Liidus kõik vaidlevaid, võib-olla aastaid. Aga ühel hetkel, kui tee kätte leitakse, siis liigutakse sellel ehk suurema pühendumusega kui teistes riikides.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles