Kristi Täht müüs Marati Kraftidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marati senine omanik Kristi Täht müüs ettevõtte Sangarile.
Marati senine omanik Kristi Täht müüs ettevõtte Sangarile. Foto: Tairo Lutter

Äriregistrist selgub, et kaks aastat tagasi tekstiilitööstuse Marat üles ostnud ettevõtja Kristi Täht on selle edasi müünud rõivatööstusega Sangar seotud ettevõtjatele.

Alates 14. oktoobrist on Marat OÜ uued omanikud Raul Saks (49,5-protsendilise osalusega), Gunnar Kraft (49,5-protsendilise osalusega) ja Andreas Kraft (üheprotsendilise osalusega). Andreas Kraft on ka ettevõtte ainuke juhatuse liige.

Kraftidel on osalus rõivatööstuses Sangar, mille ettevõtte juhatuse esimeheks Gunnar Kraft pikalt oli, kuid nüüd on andnud selle rolli oma onupojale Vahur Kraftile. Gunnar Kraft ise jätkab ettevõttes nõukogu esimehena. 

Raul Saks oli kuni käesoleva aasta augustini Sangari turundusdirektor. Praegu on ta tegevjuhi ametis veespordivarustust tootvas ettevõttes Tahe Outdoors.

Marati uued omanikud on Gunnar Kraft (vasakul) ja kuni augustini Sangaris turundusjuhini töötanud Raul Saks. Foto: Sille Annuk/Tartu Postimees
Marati uued omanikud on Gunnar Kraft (vasakul) ja kuni augustini Sangaris turundusjuhini töötanud Raul Saks. Foto: Sille Annuk/Tartu Postimees Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Mullu teenis Marat ligi 600 000 eurose käibe juures 70 500 eurot kasumit ning andis tööd 26 inimesele. Ettevõte opereeris kümmet esinduskauplust. Võrreldes 2014. aastaga kasvatas Marat 2015. aastal müügitulu pooleteise kordselt ning kasumit kahekordselt.

Marati müügi järgselt on Kristi Täht äriregistri andmetel veel seotud viie ettevõttega. Jätkuvalt on ta osanik kangatootmisega tegelevas Qualitexis, milles ostis osaluse Maratiga samaaegselt.

Täht on ainuosanik veel tema enda 2009. aastal asutatud lasterõivaste tootmisega tegelevas ettevõtte Katarina OÜ ning 2014. aasta septembris asutatud valdusfirmas K. Täht Holding OÜ. Neile kahele lisandub ka selle aasta augustis registreeritud ettevõte OÜ K. T Overseas, mille peamiseks tegevusalaks on rõivaste tootmine.

Lisaks kuulub Tähele ka 2008. aastal registreeritud ärikonsultatsioonidega tegelev Krystal Invest OÜ, millel on küll kustutamishoiutus, kuna ettevõtte viimane majandusaasta aruanne pärineb 2013. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles