Nordea kasum langes Eestis üheksa kuuga viiendiku võrra

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, Eesti, 26AUG16. 
Nordea Panga maja Tallinnas. 
Foto: Erik Prozes / Postimees
Tallinn, Eesti, 26AUG16. Nordea Panga maja Tallinnas. Foto: Erik Prozes / Postimees Foto: Erik Prozes / Postimees

2016. aasta esimese üheksa kuu jooksul teenis Nordea Eesti 65,7 miljonit eurot kogutulu, mis on 9 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Tegevuskasum langes I poolaastal ennetavalt tehtud laenukahjumite provisjonide eraldistega 27,7 miljoni euroni.

Tulude kasvu põhjusteks on laenude mahu kasv, aktiivsete klientide arvu ja investeerimistoodete müügimahu kasv ning klientide riske maandavate tuletistehingute sõlmimine, teatas pank.

Võrreldes 2015. aasta III kvartaliga on majapidamistele väljastatud laenude portfelli keskmine maht kasvanud 6 protsendi võrra, samas kui äriklientide laenuportfell on kasvanud 2 protsenti.

Keskmine hoiuste kogumaht kasvas aastases võrdluses 12 protsenti. Esimese kolme kvartaliga teenis Nordea Eesti 42,5 miljonit eurot provisjonide-eelset kasumit, mis on 13% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. 

Baltikumis teenis Nordea tegevuskasumit 72,1 miljonit eurot. Üheksa kuuga teenitud kogutulu kasvas aastases võrdluses 10% ning märgatav kasv toimus kõigi tulukontode lõikes.

Tänu suurenenud nõudlusele igapäevapanganduse toodete järele ja investeerimistoodete müügi aktiveerumisele kasvas teenustasutulu 8% võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles