Eesti jõudis Maailmapanga edetabelis esitosinasse

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea loss
Toompea loss Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti on maailmapanga koostatud värskes edetabelis Doing Business tervelt 12. kohal.

Maailmapanga koostatud edetabelis on kõige paremad tingimused äritegemiseks Uus-Meremaa, millele järgneb Singapur, parima Euroopa riigina Taani, Hongkong ja Lõuna-Korea.

Euroopa riikidest järgnes Taanile Norra (üldarvestuses 6. koht), Suurbritannia (7. koht), Rootsi (9. koht) ja viiendana Eesti.

Soome asus Eesti järel 13. kohal, Läti 14. kohal ja Leedu 21. kohal.

Kõige kõrgemal, kuuendal kohal on Eesti kinnisvara registreerimise kategoorias ehkki langes kahe koha võrra. Ka ehituslubade saamise kategoorias kuulub Eesti 10 parima hulka maailmas. Selle aasta koht on üheksas.

Siiski on sel aastal võreldes varasemaga tehtud mitu muudatust metoodikast. Uue metodika järg arvestatuna oleks Eesti olnud eelmisel aastal 11. kohal.

Lepingute jõustumise kategoorias oleme 11. kohal, väliskaubanduse hõlpsuse kategoorias 17. kohal , maksude maksmise kategoorias 13 kohal ja kinnisvara registreerimise kategoorias 20. kohal.

Kehvemad on meie tingimused krediidisaamise kategoorias, kus asume 44. kohal ning kõige kehvem kategooria on meie jaoks väikeinvestorite kaitse, kus oleme alles 53. kohal.

Kokku hõlmas edetabel 190 riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles