Maailma vanim pank lubas koondada 2600 töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monte dei Paschi di Siena panga tegevjuht Marco Morelli andis pressikonverentsil teada mitme tuhande inimese koondamisplaanist.
Monte dei Paschi di Siena panga tegevjuht Marco Morelli andis pressikonverentsil teada mitme tuhande inimese koondamisplaanist. Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS

Itaalias alates 1472. aastast tegutsev maailma vanim seni toimiv pank Monte Paschi di Siena (BMPS) teatas teisipäeval 2600 töökohta kaotamisest ja umbes 500 pangakontori sulgemisest.

BMPS teatas kolmanda kvartali puhaskahjumiks 1,15 miljardit eurot, aasta tagasi samal ajal oli pank 255,8 miljoni euroga kasumis, mis oli esimene kasum viie aasta jooksul.

Uue tegevjuhi Marco Morelli käe all tahab pank kolme aasta jooksul kärpida personali 9 protsendi võrra. 2019. aastaks tahab pank jõuda 1,1 miljardi euro suuruse puhaskasumini.

Juulis oli pank koostanud päästeplaani, mis nägi ette 27,6 miljardi väärtuses halbade laenude eraldamist omaette üksusse ning hankida täiendavalt viis miljardit eurot uut kapitali. Septembri lõpus oli halbu laene kokku 45,6 miljardit eurot.

BMPS-i aktsia on aasta algusest langenud üle 70 protsendi. Esmaspäeval kerkis aktsia 28 protsenti ja teisipäeval veel 20 protsenti, enne kui kukkus 23 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles