Töötus soomlaste seas tüürib taas kaheksa protsendi peale

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome majandus kasvab nigelalt ja selle tunnistuseks on ka töötuse kõrge määr.
Soome majandus kasvab nigelalt ja selle tunnistuseks on ka töötuse kõrge määr. Foto: SCANPIX

Kui augustis oli töötus Soomes langenud 7,2 protsendini, siis septembris hakkas see taas tõusma, küündides 7,7 protsendini. Nii on see taas võtnud suuna aastataguse töötusemäär suunas, toona oli see 8,4 protsenti.

Septembris tõusis töötusemäär Soomes 7,7 protsendini, samal ajal, kui augustis oli see veel 7,2 protsenti, vahendab Soome statistikaamet. Kui augusikuus oli Soomes 195 000 töötut, siis septembriks oli see arv tõusnud 204 000 inimeseni. 

Ajavahemikus 1959 kuni 2016 on Soome keskmine töötusemäär 6,33 protsenti. Kõrgeima lae saavutas töötus Soomes 1994, kui registreeritud töötusemäära oli 19,90 protsenti. Madalaim aga 1961. aastal, kui see oli 0,7 protsenti.

Tööga oli selle aasta septembri seisuga hõivatud 2,459 miljonit inimest, samal ajal kui augustis oli see arv 2,495 miljonit inimest. Kui aasta tagasi oli töötusemäär Soomes 8,4 protsenti, siis viimase 12 kuu kõrgeim kuulub selle aasta maikuusse, kui see küündis lausa 10,8 protsendini. 

Suvi tõi selles osas oluliselt leevendust - tõenäoliselt hooajatööde näol -, kuigi tundub, et augustikuu madalaim, 7,2-protsendiline töötusemäär jääb viimast aastat arvestades ikkagi erandlikuks.

Vaata lähemalt graafikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles