Kasahstan loodab käima panna lennuliini Tallinna suunal

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk.
Lennuk. Foto: SCANPIX

Kasahstan loodab juba lähitulevikus käima panna lennuliini Tallinna suunal. Samuti on kasahhide sõnul perspektiivikas korraldada üle Atlandi lende läbi Tallinna, teatas Kasahstanis visiidil viibiv majandusministeeriumi delegatsioon.

Eile kohtusid majandusminister Juhan Parts ning Kasahstani transpordiministri Abelgazy Kussainov.

Kohtumisel tõdesid osapooled, et senine kahe riigi koostöö transpordi ja logistika vallas on olnud edukas, aga võimalusi on oluliselt enamaks. Kasahstan kuulumine tolliliitu koos Valgevene ja Venemaaga võimaldab Kasahstani transpordiministri sõnul senisest märksa kiiremaid ja mahukamaid kaubavedusid läbi Eesti süvasadamate.

Huvipakkuv on ka Kasahstani koostöö Eesti Mereakadeemiaga. Kasahhid plaanivad Kaspia meres alustada nafta puurimisega ja vajavad seetõttu kvalifitseeritud meremehi, kes suudaksid teenindada naftatankereid ja puurtorne. Eesti Mereakadeemia on ette valmistamas sobivaid venekeelseid õppeprogramme ja valmistub vastu võtma tudengeid Kasahstanist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles