IMF soovitab riigitöötajate arvu kiiremini vähendada (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi hinnangul peaks Eesti kiirendama avaliku sektori töökohtade vähendamist.
IMFi hinnangul peaks Eesti kiirendama avaliku sektori töökohtade vähendamist. Foto: PantherMedia/Scanpix

Kuigi üldiselt kiidab rahvusvaheline valuutafond (IMF) Eesti valitsuse konservatiivset rahanduspoliitikat, soovitab ta alustada 2018. aastaks planeeritud sotsiaalmaksu määra langetamisega varem, suunata enam inimesi tööturule ja vähendada kavandatust kiiremini ka riigitöötajate arvu.

Rahvusvaheline delegatsioon on seisukohal, et kiire palgakasv peegeldab eeskätt tööjõuturu pingeid, mida võiks püsivalt leevendada vaid suurem tööjõupakkumine. Samas mängivad siin suurt rolli ka valitsuse palgapoliitika ning pikemat aega kestnud palgakasvu järelmõju. Nii peaks Eesti prioriteet olema suurendada tööjõupakkumist.

«Praegune töövõimereform on kiiduväärne samm selle poole, et järgmiste aastate jooksul järk-järgult ressursse vabastada,» seisis aruandes. Kuna Eesti valitsemissektor on võrreldes teiste riikidega suhteliselt suur, saab IMFi delegatsiooni hinnangul sealset töötajate hulka plaanitust kiiremini vähendada, mis tähendab, et ka erasektor saaks juurde vabu töökäsi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles