Euroopa Komisjon auditeerib Eestis seakatku tõrje tõhusust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjon auditeerib Eestis seakatku tõrje tõhusust.
Euroopa Komisjon auditeerib Eestis seakatku tõrje tõhusust. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Euroopa Komisjoni audiitorid hindavad sel nädalal Eestis seakatku tõkestamise meetmete tõhusust.

«Auditi eesmärk on hinnata, millised meetmed on Eestis rakendatud sigade Aafrika katku (SAK) leviku tõrjumiseks,» ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda pressiesindaja teatel.

«Ühtlasi aitab audit analüüsida, kas need meetmed on tõhusad ja piisavad, et ära hoida taudi levik metssigade hulgas ning tõkestada selle levikut kodusigadele,» lisas Kalda.

Euroopa Komisjoni ametnikud kohtuvad nädala jooksul Eestis SAK-i tõrjes osalevate ametkondadega ning külastavad missiooni käigus lihakombinaati, ulukiliha töötlemiskeskust, ühte väike- ja suurfarmi ning tutvuvad erinevate jahipiirkondadega.

Esialgne raport valmib 20 päeva jooksul pärast missiooni lõppemist, misjärel on pädevatel asutustel võimalus aruannet täiendada või parandada ja esitada ka omapoolsed tegevused audiitorite tähelepanekutele reageerimiseks. Seejärel koostatakse lõplik raport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles