Ämari lennubaasi hoonetekompleks sai valmis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämari lennubaasi hoonetekompleks sai valmis.
Ämari lennubaasi hoonetekompleks sai valmis. Foto: Dmitri Kotjuh

Algselt kevadel valmima pidanud Ämari lennubaasi hoonetekompleksi ehitustööd on valminud, tööde maksumus ületas varem avaldatud summat 3 miljoni euro võrra.

«Hoone on üle antud, maksumus kokku umbes 10 miljonit, kui kõik lisad juurde arvata. Projekt jäi suures plaanis samaks,» ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Andres Sang BNS-ile. Algselt pidi Nordeconi tehtavate tööde maksumus olema 7 miljonit eurot.

Sang ei osanud öelda, kas 3 miljoni euro suurune lisakulu tuli vaid nende tööde arvelt, mida teostasid muud ehitajad peale Nordeconi, või oli põhitööde maksumus samuti kallinenud.

«Ma ei oska sellist detaili isegi öelda. Sain projektijuhilt lõpliku täismaksumuse, mis on 10 miljonit. 7 miljonit võis olla see summa, mille ehitaja avaldas, aga põhiehitaja ei teinud kõiki töid. Osa töid, nagu madalpingetööd, neid ta ei pidanudki tegema,» ütles Sang.

Hoonetekompleks katab ligikaudu 6000 ruutmeetrit pinda; muu hulgas hõlmab see ladusid ning eluruume.

«Tegemist on mitmest plokist koosnevate erinevate otstarvetega hoonetega: staabi-, ladude ja töökodade ruumid, tehnika varjualune, eluruumid, kokku ligikaudu 6000 ruutmeetrit pinda,» ütles Sang mullu BNS-ile.

Nordecon ehitas ka kompleksi kütte, kanalisatsiooni ja veevarustuse infrastruktuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles