Kinnisvarafirma: üürikorteri tulumaksu peaks poole võrra alandama (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petturid püüavad tegutseda ka üüriturul.
Petturid püüavad tegutseda ka üüriturul. Foto: Panther Media/Scanpix

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri hinnangul on maksuseadus eraisikust üürileandja suhtes ebaõiglane ja 70 protsenti korteri üürileandjatest endiselt tulumaksu tasumata, mistõttu võiks maksu alandada poole võrra.

Vahteri sõnul peab eraisik üüri pealt tulumaksu maksma, kuid näiteks remonti pandud raha kuludesse kanda ei saa, nagu seda teevad juriidilised isikud. «Aus olemine on tehtud väga kalliks ja see ei soodusta maksukuulekust ning riik tegelikult kaotab miljoneid eurosid,» ütles Vahter pressiteates.

«Eraisikul tekivad oma vara hooldamisega sarnaselt ettevõttele selged kulud. Tavainimesel peaks olema võimalus korteri remonti pandud raha kuludesse kanda ja sellelt mitte tulumaksu maksta või siis peaks tegema riik neile maksusoodustuse. Näiteks oleks eraisiku üüritulu maksustatud tavalisest 50 protsenti soodsamalt,» ütles Vahter ja lisas, et soodustus peaks kehtima elu-, mitte äripindadele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles