Meediahiiud loovad impeeriumi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise meediaettevõtte Time Warner, mille peakorter asub New Yorgis, koguhinnaks kujuneb ligi 109 miljardit dollarit.
Rahvusvahelise meediaettevõtte Time Warner, mille peakorter asub New Yorgis, koguhinnaks kujuneb ligi 109 miljardit dollarit. Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide suuruselt teine telekomioperaator AT&T teatas laupäeval, et ostab meediagigandi Time Warner 85,4 miljardi dollari (78,4 miljardi euro) eest ning moodustab telekommunikatsiooni- ja meediaimpeeriumi, kellele hakkab kuuluma hulk filmi- ja telekompaniisid, mille toodangut hakatakse näitama klientidele kaabeltelevisiooni-, interneti- ja mobiilivõrkude kaudu.

Tehing kroonib tegevjuht Randall Stephensoni visiooni muuta AT&T meedia- ja meelelahutusettevõtteks, vahendas Bloomberg. Time Warnerit üle võttes saab telekomigigant telekanalid HBO ja CNN ning tele- ja filmistuudiod, samuti nende arhiivid, mis tähendab, et AT&Tst saab pigem sisu omaja kui levitaja.

«Esimest korda kohtudes pidasime aru, kas poleks mõttekas panna kaks ettevõtet kokku ja luua midagi teistsugust,» ütles Stephenson laupäeva õhtul konverentsikõnel. Tema sõnul läksid läbirääkimised kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles