Brexiti järgmine ohver võib olla Kit Kat

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kit Kati šokolaadid.
Kit Kati šokolaadid. Foto: Reuters/ScanPix

Toiduainetööstus Nestlé kahandas sel nädalal oma müügiprognoosi, tuues üheks põhjuseks Briti naela langeva kursi. Raskustega toimetulemiseks võib Nestlé tõsta oma toodete hindu.  

Neljapäeval Šveitsis Nestlé peakorteris antud pressikonverentsil tunnistas firma tegevjuht Peter Bulcke, et Briti naela kõikuva kursi tõttu võivad paljude ettevõtte toodete hinnad peagi tõusta. Teiste seas tähendaks see populaarse šokolaadi Kit Kati kallinemist, kirjutab Politico.

Firma teatel kasvasid müüginumbrid tänavu kolmes kvartalis 3,3 protsenti, ehkki loodetud kasvuks oli 4,2 protsenti. Seetõttu langetas Nestlé oma tänavuse aasta müügiprognoosi 3,5 protsendi peale.

«Naelal läheb kehvasti ning sellel saab olema mõju teatud toodetele,» ütles Bulcke ajakirjanikele. Samas lubas ta, et ettevõtte kulude tõus ei tähenda, nagu peaks tarbijad kõik kinni maksma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles