Aktsionär ei nõustu Ekspress Grupi nõukogu liikmete vahetamisega (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans H. Luik.
Hans H. Luik. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Ekspress Grupi aktsionär, kellele kuulub 13,4 protsenti ettevõttest ja keda esindab Luksemburgi pank ING Luxembourg, ei nõustu muudatustega ettevõtte nõukogus ja soovib senise nõukogu jätkamist.

ING Luxembourg on teinud Ekspress Grupi 26. oktoobriks kokku kutsutud aktsionäride erakorralisele üldkoosolekule, mille päevakavas oli vahetused nõukogus, ettepaneku mitte teha muudatusi nõukogus, teatas Ekspress Grupp börsile.

Oktoobri alguses teatas Ekspress Grupp, et ettevõte kutsub 26. oktoobriks kokku aktsionäride erakorralise üldkoosoleku nõukogu liikmete vahetamiseks. Seejuures kinnitati üldkoosolekul osalema õigustatud aktsionäride ring 18. oktoobril.

Ettepaneku kohaselt tuleks tagasi kutsuda nõukogu esimees Viktor Mahhov ning nõukogu liikmed Indrek Kasela, Jaak Ennuste ja Kari Sakari Salonen ja valida nõukogu liikmeteks Marek Kiisa, Peeter Saks, Aleksandras Česnavičius ja Gunnar Kobin. Seejuures hakkaksid Kobina volitused kehtima 2017. aasta 1. jaanuarist, ehk ajast millal ta lahkub kontserni tegevjuhi ametikohalt.

Kui muudatused jõustuksid kava kohaselt, siis olemasolevatest nõukogu liikmetest jätkaksid ettevõtte nõukogus Hans Luik ja Harri Helmer Roschier.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles