Lennujaama parkimismaja Eesti ELi eesistumiseks valmis ei saa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tallinna Lennujaama uus parkimismaja Eesti Euroopa Liidu (EL) eesistumiseks 2017. aasta teises pooles valmis ei saa.

«Lennujaamal tuleb mõningaid muudatusi teha ehitusplaanides – parkimismaja ehitamine täies mahus lükkub edasi eesistumise järgsesse aega,» ütles lennujaama juht Piret Mürk-Dubout. Tema sõnul saavad eesistumise ajaks valmis lennuterminali esine liiklusala ning ka terminali lõunapoolne laiendus.

«Samuti jätkame ka järgmisel suvel ehitustöid lennurajal. Samas hoidume sellest, et eesistumise ajal tervitaks külalisi ehitustanner, seega tuleb mõningaid tegevusi veel ajatada vastavalt valmimise graafikule – seda täpsustame jooksvalt koostöös ehitajatega,» sõnas Mürk-Dubout.   

Novembri keskpaigas valmivad lennujaama juhi kinnitusel lennuliiklusala laiendustööd. «Siis on Tallinnas Baltimaade pikim tsiviillennunduses kasutusel olev lennurada, kogupikkusega 3480 meetrit,» sõnas Mürk-Dubout.

2017. aastal jätkuvad tema sõnul lennuliiklusalal laiendustööd, lõplikult valmib uus lõunapoolne perroon ning täiendavad seisuplatsid. «Vahetame välja ka lennuraja pealiskatte, mis on oodanud oma järge pea 20 aastat,» ütles Mürk-Dubout.  

Septembri alguses, vahetult pärast juhikohale asumist tõi Mürk-Dubout lennujaama kolme tähtsaima arendusprojektina enne ELi eesistumist välja lennuraja laiendamise, reisiterminali lõunatiiva rekonstrueerimise ja parkimismaja ehitamise. «Need asjad peavad valmis olema. Lisaks on oluline tagada infra ja logistika valmisolek, sealhulgas lennujaama trammitee, mille eest hoolitseb Tallinna linn,» ütles ta toona.

Aastatel 2016–2022 on Tallinna Lennujaamal kavas teha kokku investeeringuid 127,4 miljoni euro ulatuses, millest 2016. aastal investeeritakse 40,8 miljonit eurot.

Tänavu mais algasid suuremahulised lennuliiklusala laiendus- ning rekonstrueerimistööd. Töödega kaasnevad piirangud eelkõige öisele lennutegevusele, 2016. ja 2017. aastate kevad-suvi-sügis perioodidel on lennuväli lennuliiklusele ajavahemikul kell 00.30 kuni 6.00 teatud öödel suletud. Vähenenud läbilaskevõime liialt suurt mõju eesistumisele samas osutada ei tohiks.

«Ehituse peatöövõtja Lemminkäinen Eesti on teinud väga head tööd, püsides töödega graafikus ning tagades samal ajal ka ohutuse. Öised lennupiirangud tekitasid reisitõrkeid vaid mõnel korral, üldjoontes suudeti ka hilinevatele lendudele vastu tulla ning lubati neil maanduda, kui ehitustegevus seda võimaldas,» märkis Mürk-Dubout.

Lisaks on suurimateks projektideks 1200-kohalise parkimismaja rajamine ning reisiterminali laiendamine julgestusala läbilaskevõime suurendamiseks.

Tallinna Lennujaam käitab L. Meri Tallinna, Kärdla, Kuressaare, Tartu ja Pärnu lennujaamu ning Ruhnu ja Kihnu lennuvälju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles