Baltic Workboats näeb uut kasvu laevade tootmises tuuleparkidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa laevatootja Baltic Workboats.
Saaremaa laevatootja Baltic Workboats. Foto: Küllike Rooväli

Kuigi Saaremaa laevatootja Baltic Workboats on siiani keskendunud eelkõige patrull- ja tollilaevade ehitusele, näeb firma uue kasvukohana eelkõige tuuleparkide teenindamiseks vajalike aluste tootmist.

Baltic Workboatsi müügidirektor Tõnu Kirs rääkis ajakirjale Offshore Wind, et tuuleparkide ehitamiseks ja hooldamiseks mõeldud laevade tootmine on väga konkurentsitihe ja keeruline ärivaldkond, näeb ettevõtte selles siiski suurt potentsiaali.

Kirsi sõnul on ettevõtte laevade eeliseks on aluste läbimõeldud disain ja ehituslik kvaliteet. Hiljuti lõpetas Baltic Workboats 30 meetrise katamaraani ehitamise, mis on mõeldud spetsiaalselt tuuleparkide teenindamiseks ja hooldamiseks.

Kuna ettevõte on pidevalt arenev, rajavad nad lähiajal juurde ka kuni 3000 ruutmeetrit uut tootmispinda.

Baltic Workboatsi viimane suur tehing tuli Saksamaal, kui ettevõtte sõlmis lepingu Saksamaa tolliametile kolme 24-meetrise patrull-laeva ehitamiseks. Lepingu maksumus on umbes 11 miljonit eurot.

Ettevõtte peamiseks tegevusalaks on alumiiniumist töölaevade valmistamine ja turustamine. Ettevõte on suurim alumiiniumist laevade tootja Läänemere regioonis.

Baltic Workboatsi käive oli möödunud aastal 24,2 miljonit eurot, mis on 8 protsenti enam kui 2014. aastal; ettevõtte puhaskasum langes veidi ja oli 3,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles