Septembris kaotas enim mobiilinumbreid taas Elisa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Tehnilise järelevalve ameti (TJA) statistika kohaselt kaotas tänavu septembris Eesti mobiilioperaatoritest enim numbreid Elisa Eesti AS, mille võrgust lahkus 839 mobiilinumbrit.

Tele2 Eesti AS kaotas septembris 413 mobiilinumbrit ja Telia Eesti AS sai juurde 1252 numbrit. Augustis kaotas Elisa 245 numbrit, Telia sai juurde 165 numbrit ja Tele2 82 numbrit.

Üheksa kuu kokkuvõttes on Tele2 kaotanud 2928 numbrit, Telia saanud juurde 2588 ja Elisa 347 numbrit.

Tavatelefoninumbreid kaotas septembris samuti enim Elisa, mis kaotas 1606 numbrit. Telia sai samal ajal juurde 1432 numbrit. Üheksa kuu kokkuvõttes on enim numbreid ehk 1267 kaotanud Elisa Eesti, Tele2 on samal ajal juurde saanud 1213 numbrit.

Tehnilise järelevalve ameti statistika kohaselt liikus septembris kokku 10237 numbrit, millest 8332 olid mobiiltelefoni- ja 1905 tavatelefoninumbrid. Septembris tühistati kokku 6259 numbri teisaldamise avaldust, millest 6167 olid mobiiltelefoni- ja 92 tavatelefoninumbri teisaldamise avaldused.

Liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde. Liikunud numbrite arvul puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid samas üks liitumisleping.

Samuti ei kajasta numbriliikuvuse statistika kõnekaartide kasutusest ega uute liitumislepingute sõlmimisest ning vanade lõpetamisest tulenevaid muudatusi sideettevõtete klientide üldarvus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles