Norra naftafondil on 10 miljoni euro eest Eesti aktsiaid

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Börsiettevõtete aktsiaraamatute järgi on Norra valitsusel enam kui miljoni euro väärtuses Tallinna Kaubamaja aktsiaid.
Börsiettevõtete aktsiaraamatute järgi on Norra valitsusel enam kui miljoni euro väärtuses Tallinna Kaubamaja aktsiaid. Foto: Liis Treimann

Norra naftafond on Citibanki New Yorgi haru kaudu ostnud kuue ehk peaaegu poolte meie börsiettevõtete aktsiaid, mille väärtus kokku on eilse seisuga 10,7 miljonit eurot.

Börsiettevõtete aktsiaraamatute järgi on Norra valitsusel enam kui kolme miljoni euro väärtuses Tallinki ja Olympic EG ning enam kui miljoni euro väärtuses Silvano FG ja Tallinna Kaubamaja aktsiaid. Lisaks on Norra valitsus ostnud Merko Ehituse (0,9 miljoni euro väärtuses) ja meediagrupi Ekspress Grupp (0,4 miljoni euro väärtuses) aktsiaid.

Citigroup hakkas Norra valitsuse nimel Tallinna börsiettevõtete aktsiaid ostma selle aasta alguses. Nüüd on aktsiapositsioone kasvatatud ning Citigroupist on saanud Ekspress Grupi suuruselt üheteistkümnes, Olympic EGst üheksas ning naistepesu tootja Silvano FGst lausa seitsmes aktsionär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles