Kriis viis ehitussektorist 34 000 töökohta

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSKA ehituse uuringu järgi on tuleviku töökohtade täitmiseks vaja rohkem õpetada konstruktsioonide ehitajaid ning veevärgi ja hoone tehnosüsteemide lukkseppasid. Ehitajad ja ehitusplats. Pilt on illustratiivne.
OSKA ehituse uuringu järgi on tuleviku töökohtade täitmiseks vaja rohkem õpetada konstruktsioonide ehitajaid ning veevärgi ja hoone tehnosüsteemide lukkseppasid. Ehitajad ja ehitusplats. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Kui 2007. aastal töötas ehitussektoris 82 100 inimest, siis mullu oli seal hõivatuid vaid 47 900, näitavad statistikaameti täna avaldatud andmed.


Seega vähenes ehitussektori töötajate arv kolme aastaga 42 protsenti ning jõudis tagasi 2004. aasta tasemele.

Veelgi järsem hõive langus on aastatel 2007-2010 toimunud tegevusaladel nagu kalapüük ja vesiviljelus (-52 protsenti) ning tekstiilitootmine (-49 protsenti).

Mitmel tegevusalal on hõive aga suurenenud - näiteks nahatöötlemises ja nahktoodete tootmises 50 protsenti, elektriseadmete tootmises 27 protsenti ning mäetööstuses 25 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles