Kredex toetab tänavu väikeelamute rekonstrueerimist 1,4 miljoni euroga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI, 16FEB15.
Pildil Kredex
tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES
TALLINN, EESTI, 16FEB15. Pildil Kredex tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kredex toetab tänavu väikeelamute energiatõhususe rekonstrueerimist 1,35 miljoni euroga, mis võimaldab katta kuni 30 protsenti rekonstrueerimistööde kogumaksumusest.

Kredex avab toetuste taoltusvooru 14. novembrist. Maksimaalne toetussumma on 15 000 eurot, teatas asutus.

Ettevõtlusminister Liisa Oviiri hinnangul võimaldaks energia säästvam kasutus arvestatavat rahalist kokkuhoidu ning aitaks samas kaasa ka keskkonnaressursside säästvale kasutamisele.

«Hoonete rekonstrueerimise toetamisega saab riik kaasa aidata elamufondi jätkusuutlikkuse ja energiatõhususe kasvule. Oluline on, et panustatakse taastuvenergiaallikate kasutuselevõttu ning energiatõhususse, mis tervikuna annab ka parema tulemuse tervisliku elukeskkonna loomisel,» ütles minister.

Toetus hõlmab maja igakülgset soojustamist, küttesüsteemide uuendamist, lisaks taastuvenergiaallikaid kasutavate seadmete soetamist ja kasutuselevõttu ning muid töid, mis aitavad kaasa energiatarbe vähenemisele.

Riik jagas analoogset toetust Kredexi kaudu ka 2012. aastal, mil sai toetust 212 väikeelamut. Tollal oli keskmine rekonstrueerimise maksumus 40 000 eurot ning keskmine toetuse väljamakse 13 400 eurot.

Riigi eelarvestrateegia 2017-2020 kohaselt kavandatakse nimetatud perioodil rahastada väikeelamute energiatõhususe suurendamise toetust kogumahus 6,91 miljonit eurot. 2016. aastal on selleks eraldatud 1,35 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles