Tagastamisele kuulub 100 miljonit eurot liigset tulumaksu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti peadirektor Enriko Aav
Maksu- ja tolliameti peadirektor Enriko Aav Foto: Toomas Huik

Homsest saab e-maksuametis hakata deklareerima mulluseid tulusid, esialgse prognoosi kohaselt kuulub tagastamisele 100 miljonit eurot.

Möödunud aasta tulud deklareeritakse kroonides, tagastus ning vajadusel ka juurdemaksed tehakse aga juba eurodes. Sellel aastal ei saa tuludest maha arvata õppelaenu intresse, ametiühingu sisseastumis- ja liikmemaksusid ning annetusi erakondadele.

Esimesed tagastused tehakse 28. veebruaril. Ka sellel aastal võib maksu- ja tolliameti peadirektor Enriko Aava sõnul aga liigselt makstud tulumaksu tagasi saada kiirkorras viie päeva jooksul.

«2012. aastast alates pakume seda võimalust aga ainult neile neile, kellel ei ole aasta jooksul olnud maksuvõlgu ning deklareerimata tulusid. Need, kelle õiguskuulekus vajab järeleaitamist, taolist soodustust järgmisest aastast kasutada ei saa,» sõnas Aav.

Nii tagastus kui juurdemakse määrataks sellel aastal alates 10 eurost, (156,47 kroonist), mullu alates 50 kroonist.

Maksu- ja tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialist Hannes Udde kinnitusel tagastatakse kogu liigselt makstud tulumaks, kuid 10 eurost väiksema summa puhul tuleb teha eraldi avaldus.

«2009. aasta eest määrati tulumaksu juurde 263 miljonit krooni. Enamik neist inimestest jätsid tulud deklareerimata. Palju jäetakse deklareerimata välismaal saadavaid tulusid, riikidevaheline infovahetus läheb aga järjest paremaks ning kõik maailmas saadud tulud tuleb deklareerida,» nentis Udde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles