Hiina majandus toetub kinnisvarale ja laenudele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina võimud üritavad jaetarbimist ergutada, et seni investeeringutel ning ekspordil põhinenud majandusmudelit ümber kujundada.
Hiina võimud üritavad jaetarbimist ergutada, et seni investeeringutel ning ekspordil põhinenud majandusmudelit ümber kujundada. Foto: AFP/SCANPIX

Kolmapäeval avaldatud andmete järgi Hiina majanduskasv kolmandas kvartalis stabiliseerus. Selle taga on põhiliselt kinnisvaratehingud ja laenud. Analüütikute hinnangul toob aga juba järgmine kvartal halbu uudiseid. 

Hiina valitsuse kinnitusel kasvas riigi majandus tänavu juulist septembrini 6,7 protsenti. Olgugi et kolmanda kvartali näitajad olid kooskõlas riigi seatud eesmärkidega, hoiatavad eksperdid, et Hiina võimud on pannud liiga palju lootusi odavale laenurahale, mis on omakorda finantsriske suurendanud.

«Üldiselt läks paremini, kui lootsime. Majanduskasv püsis kursil,» ütles riikliku statistikabüroo (NBS) pressiesindaja Sheng Laiyun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles