Vaata, millised Eesti ettevõtjad said maineka äriauhinna

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bikeep rattaparkla Kiievis
Bikeep rattaparkla Kiievis Foto: Erakogu

Ettevõtlusauhinna Rootsi Äriauhind 2016 preemiaid jagati sel aastal kolmes kategoorias: jätkusuutlik ja vastutustundlik ettevõtlus, silmapaistev tehniline innovatsioon ja aasta noor ettevõtja.

Silmapaistva tehnoloogilise innovatsiooni auhinna pälvis Tervisetehnoloogiate Arenduskeskuse meetod globiinilukk (GlobinLockTM). Uudne geenitehnoloogia meetod võimaldab analüüsida vereproove senisest oluliselt odavamalt ja lihtsamalt, mõjutades seeläbi miljonite inimeste heaolu.  

Vastutustundliku ja jätkusuutliku ettevõtluse preemia vääriliseks tunnistati kohvitootja Coffee People. Ettevõte on eeskujuks, kuidas vastutustundlikult korraldada rahvusvahelist äritegevust. 

Juba kohviube importides eelistatakse farmereid, kellele on oluline töötajate ja kogukonna heaolu. Eestis röstitud kõrgekvaliteetne kohvi jõuab kontoritesse, restoranidesse kui kauplustesse üle kogu Baltikumi. Kogu tootmistsükkel on loodussäästlik ja läbipaistev, lõpptarbijal on võimalik jälgida oma kohvi teekonda põllult kohvitassi.  

Noore ettevõtja auhinna pälvis Bikeep kaasasutaja ja tegevjuht Kristjan Lind. Tööstusliku terase ja kaasaegse insenerimõtte kombinatsioon - nutikas jalgrattahoidla lahendab turvalise parkimise probleemi.  Nutiparklas saab parkida kasutades nutitelefoni või magnetkaarti, lisaks Eestile leiab Bikeepi rattaparklaid juba ka USAs. 

Eelmisel aastal võitis jätkusuutliku kasvu auhinna ETS NORD AS, sotsiaalselt vastutustundliku projekti auhinna pälvis Microsoft Eesti «Mobiilne kevad». Aasta nooreks ettevõtjaks pärjati mullu tööjõuportaali GoWorkaBit kaasasutaja Gerli Veermäe. 

Esmakordselt anti 2015. aastal välja ka silmapaistva tehnoloogilise innovatsiooni preemia, mille pälvis superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies OÜ.

Ettevõtluskonkurss Rootsi Äriauhind sai alguse 2006. aastal Leedust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles