Briti nael tõi häda kaela ka Ryanairile (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi tegevjuht Michael O'Leary
Ryanairi tegevjuht Michael O'Leary Foto: REMY GABALDA/AFP

Iirlaste odavlennufirma Ryanair langetas eilse seisuga käimasoleva majandusaasta kasumiprognoosi viie protsendi võrra. Põhjus on üsna proosaline: briti naela langus avaldab mõju 25 protsendile lennufirma müügitulust.

«Peamine põhjus, miks me langetame selleaastast kasumiprognoosi on briti naela 18-protsendiline langus pärast Brexiti otsust, mis avaldab olulist mõju selle aasta teise poole lennupiletite hindadele,» andis Dublinis tegutsev lennufirma pressiteate vahendusel teada.

Naela langus mõjutab otseselt Ryanairi kasuminumbreid seetõttu, et kui Briti turu müügitulu arvestatakse naeladest ümber eurodesse - mis on valuuta, milles Ryanair arveldab -, siis jääb seniprognoositust vähem järele.

Ryanairi teatel langetas ettevõte oma 2016-2017 aasta kasumiprognoosi viie protsendi võrra, mistõttu peaks selle majandusaasta lõplikud kasuminumbrid jääma 1,3 miljardi kuni 1,35 miljardi euro vahele. Ettevõtte majandusaasta kestab märtsi lõpuni.

Ryanairi tegevjuhi Michael O'Leary ütles pressiteate vahendusel, et löögi saanud kasuminumbreid püüab lennufirma turgutada liinilendude kasvatamise ja parem kulude kontrolli abil. Muuhulgas märkis ta, et Briti turg annab neljandiku kogu lennufirma müügitulust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles