Tonnist põlevkivist jääb järele ligi pool tonni tuhka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva karjäär
Narva karjäär Foto: Mihkel Maripuu

Eesti kõigi aegade kalleimat investeeringut, 638 miljonit eurot maksnud Auvere elektrijaama pole veel vastu võetud. «Meil on kurioosne olukord, kus jaam töötab, nagu oleks valmis, samas ta ei ole valmis, sest pole üle antud, ja üle pole jaama antud seetõttu, et meie peatöövõtja General Electric pole suutnud näidata, et maksimaalsel koormusel jaam mahub heitmete poolest kehtestatud normidesse. Jutt käib ainult ühest asjast, tolmust ehk peentuhast,» selgitas Auvere elektrijaama rajamist ehitusplatsil omaniku poolt koordineerinud Eesti Energia projektijuht Ivo Mõik.

Praegu on projekteeritud uus kottfiltri plokk, mille ehitus peaks algama lähiajal. Ehitus kestab kuni aasta aega, mille järel tehakse uued katsed elektrijaama täisvõimsusel käivitamiseks.

Eesti Energial on Auvere elektrijaama üleandmisega seotud viivituste ja nende tagajärgede, nagu näiteks saamata jäänud kasum, eest õigus tellijana nõuda leppetrahvi. Seda, kas ja kui palju trahvi nõutakse, Eesti Energia ei avalda, viidates lepingu konfidentsiaalsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles