LHV sihib uue kodulaenuga jõukamat eestlast

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV jaepangaduse juht Andres Kitter loodab, et kodulaen hakkab positiivselt kasvatama ka praegust üle 80 000 eraisikust koosnevat kliendibaasi.
LHV jaepangaduse juht Andres Kitter loodab, et kodulaen hakkab positiivselt kasvatama ka praegust üle 80 000 eraisikust koosnevat kliendibaasi. Foto: Mihkel Maripuu

Kodulaenuturult hiljuti lahkunud DNB ja Danske pangast tühjaks jäänud koha soovib täita kodumaine LHV pank, hakates valdavalt Tallinnas ja Tartus elavale eestlasele pakkuma kodulaenu.

«Tõepoolest, täna (eile – toim) on see päev, kus me võime öelda, et LHVst saab paljude Eestimaa inimeste jaoks kodupank,» rääkis LHV jaekaubanduse juht Andres Kitter. Tema sõnul on LHV kliendid kodulaenu järele pikalt küsinud. Ta lisas, et ilmselt on mõned kliendid seepärast ka LHVsse tulemata jätnud.

Kodulaenusid hakkab LHV finantseerima hoiuste arvelt. Viimased ületavad laenusid hetkel umbes 200 miljoni euro ulatuses. «See on ka ainus finantseerimise allikas,» lausus Kitter. Väljaantavate kodulaenude arv sõltub täpsemalt sellest, millisteks projektideks seda taotlema hakatakse. «Kindlasti hakkab seda mõjutama panga terviklik kasv ehk hoiuste baasi kasv,» tähendas Kitter. 

Mitu aastat on LHVst saanud LHVst hüpoteegi tagatisel ka eralaenu, kuid see on valdavalt suunatud ettevõtete juhtidele ja teistele märksa maksuvõimelisematele klientidele. Siiski on laenusaaja maksuvõimelisus oluliseks kriteeriumiks ka äsjase kodulaenu puhul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles