LHV ei hakka teiste pankade kodulaene üles ostma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Pank.
LHV Pank. Foto: Peeter Langovits

LHV ei plaani esmaspäeval käivitunud kodulaenude puhul suures mahus teiste pankade antud eluasemelaenusid refinantseerima ega üles ostma hakata, kuna enne viimast majanduskriisi antud laenude intressimäärad ei pruugi olla atraktiivsed.

«See võiks olla päris hea turule sisenemine strateegia, väga agressiivselt minna olemasolevate klientide laene refinantseerima või portfelle ostma. Aga peame vaatama Eesti eluasemelaenuturgu tervikuna,» ütles LHV jaepanganduse juht Andres Kitter pressibriifingul BNS-ile.

Ta märkis, et väga suur osa siinsetest laenudest on sõlmitud enne eelmist kriisi. «See tähendab, et need konkreetsed intressimäärad, mida pakuti, on tänases päevas kindlasti sellised, mille refinantseerimise vastu meil huvi puudub,» rääkis Kitter.

Alates esmaspäevast hakkas LHV pakkuma kodulaenu, mille periood on kuni 30 aastat. Laenuintress algab 2,1 protsendist, millele lisandub Euribor. Lepingutasu on 0,5 kuni 0,9 protsenti laenusummast ja omafinantseering minimaalselt 15 protsenti, kui ei ole lisatagatist. Laenule saab võtta kuni 12 kuud maksepuhkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles