Euroopa uute sõiduautode turg jätkab ühtlases kasvutempos

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automüük
Automüük Foto: SCANPIX

Septembris jätkus kogu käesoleva aasta kestnud stabiilne kasv Euroopa Liidu uute sõiduautode turul.

Euroopa Liidus müüdi septembris 1,455 miljonit uut sõiduautot, mis ületas möödunud aasta septembri müügi 7,2 protsendiga.

Kokku on tänavu üheksa kuuga müüdud 11,243 miljonit uut sõiduautot, mis on 1,8 miljonit ehk 8 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil. 

Jätkuvalt on kasvutempo kõrge meie naaberriikides – kui Eestis on kolme kvartaliga uute sõiduautode turg kasvanud 11,2 protsenti, siis Leedus 21,4 protsenti ja Lätis koguni 23 protsenti.

Arvuliselt jäävad teised Balti riigid meist ikkagi maha, sest kui Eestis on üheksa kuuga müüdud 17414 autot, siis Leedus 15619 ja Lätis 12652 sõiduautot. Hästi kulgenud tänavu ka meie põhjanaabri Soome automüüjatel, sest sealne turg on kasvanud üheksa kuuga 12 protsenti.

Kasvu Euroopa Liidu autoturul veavad suurriigid, millistest Saksamaal kasvas septembris uute sõiduautode müük 9,4 protsenti, Prantsusmaal 2,5 protsenti ja Suurbritannias 1,6 protsenti. Arvuliselt on üheksa kuuga enim müüdud uusi sõiduautosid Saksamaal (2,555 miljonit), järgnevad Suurbritannia (2,150 miljonit) ja Prantsusmaa (1,502 miljonit).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles