Tele2: oleme keskpunkti ja väikese kaose vahel (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 Eesti tegevjuht Argo Virkebau
Tele2 Eesti tegevjuht Argo Virkebau Foto: Erik Prozes

Tele2  tegevjuhi Argo Virkebau sõnul liiguvad organisatsioonid kaosest bürokraatia poole ning nemad püüavad ennast hoida kaose poole peal, et mitte muutusi maha magada. 

«Tele2 jääb sinna kaose poole. Leiad võimalusi ja teed vigu. Kui oled bürokraatias kipud uued asjad maha magama,» märkis Virkebau personalihalduse ja tööõiguse konverentsil. Alustavas iduettevõttes on kaos, siis tekivad aga reeglid ning bürokraatia ja sealt aga enam tagasiteed ei ole. 

See tähendab ka näiteks, et Tele2 organisatsioonistruktuur on väga madal.  Ettevõtte juhi ja madalama astme müüja vahel võib olla kõige rohkem kolm astet. «Jumala eest, et ei tekiks suurt püramiidstruktuuri,» kommenteeris Virkebau.

See tähendab, et kõigil töötajatel on võimalik teha otsuseid ja kõiki samme ei pea kooskõlastama, sest nii on organisatsioonil võimalik toimida väga kiiresti. «Kiiremad organisatsioonid pistavad aeglasemad nahka, aeglased bürokraatiad jäävad tehnoloogiavallas lihtsalt jalgu.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles