Eesti toidutööstuse kasum kukkus poole võrra (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi piima kokkuostuhinnad on lõpuks tõusma hakanud, ei oska keegi täpselt öelda, mis järgmisel aasta saama hakkab.
Kuigi piima kokkuostuhinnad on lõpuks tõusma hakanud, ei oska keegi täpselt öelda, mis järgmisel aasta saama hakkab. Foto: Kristjan Teedema

Aastaga on Eesti toidutööstuse kogukasum langenud 50 protsenti.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp sõnul on viimase aasta jooksul toiduainetööstuse suurimateks mõjutajateks olnud Venemaa ekspordipiirangud, sigade Aafrika katk ning alkoholitootjatele kehtestatud aktsiisid, vahendab ERRi uudisteportaal.

Potisepp märkis, et toiduainetööstuse kogukasum vähenes koguni poole võrra ehk 50 protsenti, olles kokku 25 miljonit eurot ning suurim langus toimus kala-ja piimatööstuse ettevõtetes, kus saadi vastavalt 3,6 miljonit ja 6,6 miljonit eurot kahjumit.

Valio Eesti juhatuse esimees Maido Solovjov rõhutas, et alates selle aasta augustist tõusevad toorpiima hinnad praegu lausa igakuiselt 10-15 protsenti ja hinnatõusu piiri ei oska keegi näha. Ta pakkus, et 2017. aastal saab piima hinna tase olema kõrgem, kui 2016. aastal keskmine hind.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles