Positium LBS: soome turist ei ole pelgalt keskealine alkoholiostja

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid kaarti uurimas
Turistid kaarti uurimas Foto: SCANPIX

Soome turistid Eestis on väga eripalgelised ning tegemist ei ole pelgalt keskealiste alkoturistidega, kinnitas seminaril «Eestisse reisiva soomlase profiil nüüd ja tulevikus,» Positium LBS projektijuht Laura Altin.

Positium LBS jälgib turistide käitumist andmete kaudu, mis jääb maha nende mobiilikasutusest Eestis.  «Kuidas andmed kujunevad? Teame kuhu riiki on telefon registreeritud, püüame turisti andmed kinni, kui telefon jõuab Eestisse ja seda kasutatakse helistamiseks, SMSi saatmiseks või internetis käimiseks,» selgitas Altin.

Üha rohke tuleb Eestisse nooremaid soomlasi ja üha sagedamini liigutakse Tallinnast välja ja külastatakse üritusi.

Võrreldes teiste turistidega on soomlaste külatused vähem hooajalised ning palju käiakse näiteks sügisesel koolivaheajal ja talvel. «Soomlane külma ei karda,» nentis Altin.

Andmed kinnitavad, et kontsertide ja ürituste toimumisega kasvab turistide arv kordades ja nii jõuavad siia ka need turistid, kes pole varem söendanud Eestisse tulla.  Näiteks Hauka Laadal Antslas oli 6 protsenti külastajatest Soomest või siis vähemalt Soome telefoniga.

Robbie Williamsi kontserdil olid pooled väliskülastajatest Lätist, 21 protsenti Soomest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles