Tallinna Sadam: neli parvlaeva jääb saarte vahel sõitma ka uuel aastal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli parvlaeva jääb saarte vahel sõitma ka uuel aastal.
Neli parvlaeva jääb saarte vahel sõitma ka uuel aastal. Foto: Sander Ilvest

Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm lubab, et tuleval aastal hakkab mandri ja suursaarte vahel sõitma kindlasti neli laeva hoolimata sellest, kas Türgist ja Poolast tellitud uued parvlaevad jõuavad õigeks ajaks liinile või mitte.

«Kui tõesti peaks juhtuma, et üks või mõlemad uutes laevadest ei jõua ka jaanuari alguseks Eestisse, siis rendime tehastelt saadavate trahvide eest asenduslaevad. Juba täna katavad tehaste makstavad trahvid valdavalt asenduslaevade kulud. Seega olgu ümber lükatud jutt, et saarte vahele jääb sõitma vaid kaks laeva,» ütles Kalm pressiteates.

Kalm tõi välja, et riik tagas laevaliikluse alates 1. oktoobrist ja teeb seda ka edaspidi. «Varuplaan asenduslaevadega on meil kokku lepitud vähemalt aasta lõpuni ja selleks ajaks soovime ära tuua kaks uutest parvlaevadest. Parvlaevaliiklus mandri ja suursaarte vahel  saab olema tagatud ka alates jaanuarist – loodetavasti juba uute parvlaevade abil.»

Ta lisas, et uued laevad on tehastes valmimas, nende vastuvõtmine sõltub tehaste pingutustest ja Tallinna Sadama soovidest tagada laevade kvaliteet. «Võimaldame kindlasti Eesti ajakirjanikel lähiajal minna laevadega tutvuma. Tallinna Sadam tajub oma ülesannet ning koostöös oma partneritega, ministeeriumi, laevaomanikega ja meeskonnaga tagame inimeste teenindamise iga võimaliku stsenaariumi puhul,» märkis Kalm.

Eesti Päevaleht kirjutas teisipäeval, et TS Laevad OÜ esimese uue parvlaeva Leiger üleandmine Türgi tehases võib kõige varasemalt toimuda 15. detsembril, mis juhul ei jõuaks Leiger 1. jaanuariks liinile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles