Tuumajaam võib vajadusel tulla ka Eestisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltimaade peaministrid Vihulas.
Baltimaade peaministrid Vihulas. Foto: Raigo Pajula

Peaminister Andrus Ansipi kinnitusel käivad endiselt läbirääkimised Leetu Ignalina tuumajaama ehitamiseks, mis peaks valmis saama 2020. Kui jaama ehitamisest Leetu aga asja ei saa, siis peab mõtlema ka Eesti oma tuumajaama rajamisele.

Ansipi sõnul on Leedu tuumajaama ehitamiseks parim koht, kuna seal on olemas vajalik oskusteave ja õiguskeskkond, Eestis tuleks alustada nullist.

Leedu peaministri Andrius Kubiliuse kinnitusel on Baltimaade jaoks oluline vajaminev elektrienergia regioonis kohapeal toota.

Vihula mõisas toimunud Baltimaade peaministrite kohtumisel oli energeetika üheks peamiseks jututeemaks ning kõik kolm peaministrit avaldasid heameelt kava üle luua üleeuroopaline energiavõrk 2015. aastaks.

Gaasiterminalide rajamise osas ei ole riikidevaheline üksmeel aga nii suur kui elektriküsimustes.

«Praeguseks on nii Lätis kui Leedus otsustatud teha oma vedeldatud maagaasi terminal, ka Eestis on mitu ehitajat valmis terminali rajama. Kolme või enama terminali jaoks Baltikumis aga ruumi ei ole,»  kommenteeris  Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles