Soome puidutööstuse saja miljoni tehas võib tulla Pärnusse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepääl oma 16 aastat tegutsenud Soome kapitalil põhinevale vineeritehasele on oodata kas Tartu või Pärnu piirkonda konkurenti.
Otepääl oma 16 aastat tegutsenud Soome kapitalil põhinevale vineeritehasele on oodata kas Tartu või Pärnu piirkonda konkurenti. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Soome puidutöötleja Metsä Wood teatas, et on sõlminud Eestisse plaanitava 100 miljoni eurose maksumusega vineeritehase tarbeks Pärnus asuva tööstusmaa ostu eellepingu.

«Eelleping on seotud juunis 2016 teatavaks tehtud vineeri ja spoonliimpuidu tootmise 100 miljoni euro suuruse investeerimisprogrammiga ja selle osana projekteeritava uue vineeritehase ehitamisega,» vahendab ERRi uudisteportaal ettevõtte teadet.

Eestisse ehitatav tehas peab Äänikoski Metsä Groupi tselluloosi- ja kartongitööstuse tehasepiirkonda projekteeritava uue kasespooni treimis- ja kuivatusliini tooted töötlema vineeriks. Suolahti tehase praegune kasespooni täiendava töötlemise liin on kavas üle viia Eestisse.

Lõpliku otsuse 200 uut töökohta loova tehase ehitamise asukoha osas langetab ettevõte siiski hiljem, kuna Metsä Wood loeb jätkuvalt tehase võimalikuks asukohaks nii Pärnu kui ka Tartu piirkonda.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles