Tallinna Sadam ennustab rekordaastat, jõudsalt kasvab ka Riia sadama külaliste arv (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevade turistid andsid oma panuse Tallinna Sadama reisijate arvu kasvu.
Kruiisilaevade turistid andsid oma panuse Tallinna Sadama reisijate arvu kasvu. Foto: JUSS SASKA

Kui üheksa kuu kokkuvõttes on kasvanud AS Tallinna Sadama reisijate arv 307 000 inimese ehk 4,5 protsendi võrra, siis Riia sadama külastajate arv kasvab veel kiiremini, olles mullusega võrreldes 6,1 protsenti suurem. Üldarvudes jääb Riia sadam muidugi Tallinnale ligi paarikümnekordselt alla.

Üheksa kuu kokkuvõttes kasvas AS Tallinna Sadama reisijate arv 307 000 inimese ehk 4,5 protsendi võrra 7,88 miljoni reisijani ning ettevõtte sõnul tuleb aastatulemus juba praegusi numbreid vaadates rekordiline. Septembris läbis Tallinna Sadama sadamaid 726 441 reisijat, mis tähendab mullusega võrreldes 2,4-protsendist kasvu ja uut reisijarekordit.

«Kõikide eelduste kohaselt saavutame 2016. aasta lõpuks reisijate numbri rekordtulemuse, mis on üle kümne miljoni reisija. Eelmisel aastal läbis meie sadamaid 9,79 miljonit reisijat,» lausus Tallinna Sadama turundus-ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro. Tema sõnul liigub sadam reisijate numbri poolest püsivalt aastase rekordtulemuse suunas. 

BNS-LETA teatel kasvas üheksa kuuga ka Riia sadama reisijate arv 6,1 protsendi võrra. Nimelt teenindas Riia sadam jaanuarist septembrini 446 929 reisijat, mis on ligi 18 korda Tallinna Sadamast väiksem. 68 747 reisijat saabus sadamasse kruiisilaevadega, mida on 3,4 protsenti rohkem kui aasta varem. Sadamat külastas 61 kruiisilaeva.

Tallinna Sadama sadamaid külastanud reisijatest enim ehk 83 protsenti oli septembris tavapäraselt Tallinna-Helsingi liinil, mille reisijate arv ulatus 599 417 inimeseni, Tallinna-Stockholm liinil reisis 10 protsenti ehk 73 284 inimest ja Tallinna-Peterburi suunal 2 protsenti ehk 17 053 inimest.

Septembris külastas Eestit ka 36 594 kruiisireisijat, mis moodustas kogu reisijate arvust viis protsenti. Tallink teenindas septembris 63 protsenti, Viking Line 19 protsenti, EckeröLine 11 protsenti ja St. Peterline kaks protsenti reisijatest.

Laevadest vedas septembris enim reisijaid Tallinki Soome suunal sõitev laev Star, mille kuine reisijate arv ulatus 149 278 inimeseni. Septembris külastasid Tallinna Sadama sadamaid reisilaevad 435 korda, neist 23 olid kruiisilaevade külastused.

BNSi andmetel kasvas Tallinki teenindatava Riia-Stockholmi liini reisijate arv üheksa kuuga kuus protsenti. Tallink on kinnitanud, et alates detsembrist hakkab liini teenindama ka teine laev, mis peaks reisijate arvu suurendama. Praegu sõidab laev liinil üle päeva.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles