Leiburi emafirma Soome tehaste sulgemine jätab tööta üle 200 inimese

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaasan OY tootmine Leedus
Vaasan OY tootmine Leedus Foto: Irmantas Gelūnas/15min.lt/Scanpix Baltic

Leiburi emafirma, Soome pagaritööstus Vaasan OY plaanib üle mere sulgeda kolm sealset tootmistsehhi. Tampere, Seinäjoki ja Kuopio tehaste sulgemine jätab tööta üle 200 inimese.

Leiburi Soome emaettevõte Vaasan OY plaanib Soomes sulgeda kolm tehast ja panustada allesjääva kuue tehase tugevdamisse, iseäranis tootmise automatiseerimise kaudu, vahendab Helsingin Sanomat. Ümberkorraldamine puudutab kokku 670 tänast töökohta.

Samas otsene koondamine ohustab pagaritööstuse 220 töötajat, mis moodustab neljandiku tänasest töötajate arvust. See on otseselt seotud tootmisüksuste sulgemisega Tamperes, Seinäjokis ja Kuopios. Kokku töötab ettevõttes 870 inimest. 

«Nii nagu paljud teised pagaritööstused, oleme ka meie otsustanud ette võtta ümberkorraldused, mis mõjutavad Vaasan OY edasist toimimist,» rääkis ettevõtte tegevjuht Thomas Isaksson. Ta lisas, et ettevõte peab kohanema ettevõtluskeskkonnamuutustega ja panustama enam jätkusuutlikkusse. Kavandatud ümberkorraldused peaksid tema sõnul kindlustama ettevõtte tegevuse jätkumise Soomes.

Ümberkorraldused tähendavad Leiburi Soome emaettevõttele ka 22 miljoni euro väljakäimist investeeringutele, mis lähevad tootmisliinideja -hoonete uuendamisse. Ette on võetud ka uue rukkileiva tootmisliini ehitus. Siia alla käib ka Leiburi tootmisliinide uuendamine, mis läheb maksma kaheksa miljonit eurot.

Vaasan OY alla kuulub Balti riikides neli pagaritööstust, kuid nende 500 töötajat Soomes aset leidvad ümberkorraldused ei puuduta, kuna ettevõtted teenindavad valdavalt kohalikku turgu. Samas 12 protsenti nendest pagaritoodetest, mida Vaasan OY Soomes müüb, on imporditud.

Siinkohal lükkab Isaksson ümber aga igasugused väited, nagu plaanikski pagaritööstus kogu oma tootmise Balti riikidesse kolida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles