Helenius müüs Hortese Lõhmuse fondile

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius (keskel) müüs aiandusäri maha.
Joakim Helenius (keskel) müüs aiandusäri maha. Foto: Liis Treimann

Rain Lõhmuse osalusega erakapitalil põhinev fond Livonia Partners ostis aia- ja kodukaupade keskuse Hortes. Tehing aitas Hortese omanikuks olnud Trigon Capitalil võlgadest vabaneda ja loob Hortesele võimaluse suuremaks kasvuks.

«Esimest korda – ma ei mäletagi, kui pika aja järel – on Trigon äriliselt võlavaba ja see tähendab, et saame mõelda uutele põnevatele tegemistele. Investeerimisäris on ikka ajad, kui tasub midagi müüa, teenida kasumit, ja kasutada saadud raha millekski järgmiseks,» kommenteeris Trigon Capitali suuromanik Joakim Helenius aiandusäri müüki, vahendab Äripäev.

Lõhmuse sõnul on nende plaan muuta Hortes ühe kauplusega ettevõttest mitmete kauplustega ettevõtmiseks, et tulla inimestele lähemale. «Ma arvan, et selline roheline eluviis on ka kindlasti üks trend, millele üsna kindlalt võib panustada, et see pigem tugevneb kui nõrgeneb,» selgitas ta, miks otsustas fond panustada just aiandusega tegeleva ettevõtte kasvu.

Tehingu hinda osapooled ei avalikustanud, kuid Äripäeva hinnangul võiks see olla ligikaudu 5 miljonit eurot.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles