Putin: Venemaa on valmis OPEC-i naftatootmise piiranguga ühinema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin ütles maailma energiakongressil, et naftakartelli OPEC mittekuuluv Venemaa on valmis ühinema naftatoodangu piiramise abinõudega, kuna see on ainus tee kaua aega madala naftahinna käes vaevelnud naftaturu tasakaalustamiseks.

«Praeguses olukorras on naftatoodangu külmutamine või vähendamine energiasektori stabiilsuse tagamise ja naftaturu tasakaalustamise ainuke võimalus. Venemaa on valmis toodangu piiramise meetmetega ühinema ja soovitab teistel naftat eksportivatel riikidel toimida samamoodi,» rõhutas ta.

Ta avaldas lootust, et novembris õnnestub OPEC-i kohtumisel saavutada konkreetne kokkulepe ning et see idee annab turgudele ja investoritele positiivse signaali.

Venemaa energeetikaminister Aleksandr Novak osaleb kolmapäeval Istanbulis OPEC-i energeetikaministrite mitteamelikul kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles