Briti valitsus andis kohaliku võimu otsust ignoreerides kildagaasi frakkimiseks loa (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frakkimisvastaste plakat Lancashire´is.
Frakkimisvastaste plakat Lancashire´is. Foto: SCANPIX

Briti valitsus andis energiaettevõttele Cuadrilla loa Põhja-Inglismaal Lancashire´i krahvkonnas frakkimise alustamiseks, tühistades sellega kohaliku omavalitsuse eelmisel aastal paika pandud keelu, kirjutab BBC.

Cuadrilla taotles lube kahes Lancashire´is asuvas leiukohas puurimiseks, kuid kohalik omavalitsus keeldus mullu nende andmisest, viidates puurimisega kaasnevale lärmile ja keskkonnaohtudele.

Ettevõte kaebas otsuse edasi ning täna otsustas Briti valitsus anda loa Little Plumptonis asuva Preston New Roadi leiukoha kasutamiseks. Tegu on esimese korraga, mil Ühendkuningriigis hakatakse kildagaasi frakkima horisontaalse meetodiga.

Teise, Roseacre Woodi nime kandva leiukoha jaoks Cuadrilla praeguse seisuga veel luba ei saanud.

Keskkonnakaitsjad ning kohalikud aktivistid reageerisid valitsuse otsusele ägeda kriitikaga, väites, et sellega minnakse mööda kohaliku tasandi demokraatiast.

Kildagaas on kiltkivi pooridesse kogunenud maagaas, mida ammutatakse lisaks kilda kuumutamisele ka frakkimise ehk kiltkivi kõrgsurvepumpade abil lõhestamise kaudu.

Frakkimine keelustati üle Ühendkuningriigi ajutiselt 2011. aastal, mil selle tõttu toimusid Blackpooli linna lähedal maavärinad. Aasta hiljem keeld tühistati.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles