Tallinki uus laev alustab tõenäoliselt jaanuarist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki uuele, veeldatud maagaasiga sõitvale laevale Megastar pandi kiil veebruaris Soomes Meyer Turku laevatehases.
Tallinki uuele, veeldatud maagaasiga sõitvale laevale Megastar pandi kiil veebruaris Soomes Meyer Turku laevatehases. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinki uus Tallinna-Helsingi liinil seilama hakkav 230 miljonit eurot maksev LNG-kiirlaev Megastar peaks esialgsete plaanide kohaselt liinile jõudma tuleva aasta jaanuaris.

Kõige varem jõuab Megastar liinile tuleva aasta jaanuari teises pooles, ütles Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne BNS-ile. Ta lisas, et samas on tegemist esialgsete plaanidega, mis võivad veel muutuda.

Megastari ehitusprotsess algas möödunud aasta 4. augustil ja veestati käesoleva aasta 15. juulil. Varem on laevatehas Meyer Turku teatanud, et plaanib aluse Tallinkile üle anda järgmise aasta alguses.

Megastar saab olema Tallinki suurim kiirparvlaev, olles 212 meetrit pikk ning mahutades korraga 2800 reisijat, mis on samaväärne kruiisiparvlaeva Baltic Queeniga. Megastar hakkab kasutama kütusena veeldatud maagaasi, kuid on võimeline sõitma ka tavakütusega.

Olles ehitatud spetsiaalseid Tallinna-Helsingi liinile täidab uus laev kõiki praeguseid ning tulevasi õhuemissioonide seireala nõudeid, mille alla kuulub ka Läänemere piirkond.

Megastari maksumus on 230 miljonit eurot, millest 4,8 miljonit tuleb Euroopa Liidust läbi Euroopa Ühendamise Rahastu (CEF).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles