Tiit Vähi seitse põhjendust, miks Kersti Kaljulaidil on eeldused saada heaks presidendiks (11)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine peaminister ja suurettevõtja Tiit Vähi liitub Kersti Kaljulaidi kiitjatega.
Endine peaminister ja suurettevõtja Tiit Vähi liitub Kersti Kaljulaidi kiitjatega. Foto: Mihkel Maripuu

Kersti Kaljulaidi valimine presidendiks on märgilise tähtsusega samm muuta Eesti paremaks, leiab suurettevõtja ja endine peaminister Tiit Vähi, tuues muuhulgas välja seitse põhjendust, miks tema usub, et värske president saab kindlasti oma ametis hästi hakkama.

«Kindlasti on Kaljulaidil eeldused saada heaks presidendiks, tema valimine on märgilise tähtsusega teel parema Eesti suunas,» kirjutab Tiit Vähi Äripäeva arvamusloos.

Oma põhjendustes toob suurettevõtja esimesena välja, et esimest korda on Kadriorus majandustaustaga president, kes oskab arvutada, teab rahandusest, pangandusest ja tootmisest nii teooria kui ka iseenda kogemuse põhjal. Järgmisena juhib Vähi tähelepanu sellele, et Kaljulaid on töötanud 12 aastat Euroopa Kontrollikojas - kus tegeletakse rahade kasutuse kontrolliga - ja tegemist on Eesti esimese naispresidendiga: «Nagu öeldakse, sõda ei ole naise nägu, naine on kui elu hoidja.»

Vähi jätkab loetelu sellega, et Kaljulaidi näol on tegemist uue põlvkonna presidendiga, kes on noor, haritud ja euroopalik; ta on nõus lisaks eesti, inglise ja soome keelel nõus rääkima ka vene keeles; ta sai valimistel tubli häältesaagi ning viimasena rõhutab ettevõtja, et tegemist on meeldiva olemise, samas targa ja konkreetse ütlemisega inimesega.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles