Töökäte nappus muudab ettevõtted paindlikumaks

Adele Johanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Viimase kuue aastaga on Eesti tööealine elanikkond vanuses 15–64 aastat vähenenud 45 036 inimese võrra, mis tähendab, et ettevõtetel on keerulisem töökäsi leida. Nii peavad ettevõtted olema paindlikud ja loovad, et sobivaid inimesi enda juurde meelitada ja enda juures hoida.

Selle aasta teises kvartalis oli Eesti ettevõtetes ligi 9500 vaba kohta, viimati oli üle 9000 vaba töökoha 2008. aastal. Nii peavad ettevõtted leidma viise, kuidas saada enda juurde tööle neidki, kes võib-olla muidu tööturult kõrvale jääksid.

If Kindlustus näiteks püüab tööl hoida ka inimesi, kes on pensioni juba ammu välja teeninud. «Oleme rõõmsad, et oleme nendega kokkuleppele jõudnud ning nad on olnud nõus jätkama. Selle valguses oleme ettevõttena teinud otsuse, et koolitame oma töötajad ise välja. See aitab kaasa värbamistel,» rääkis If Kindlustuse personalijuht Agne Aija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles