Marina Kaas: ettevõtlustoetustel on olnud oluline roll Eesti arengus

Adele Johanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaas
Marina Kaas Foto: Peeter Langovits

Ettevõtluse riiklik toetamine  on Eesti väikeste ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsiooni asepresidendi Marina Kaasi kinnitusel oluline nii ekspordi ergutamiseks kui maapiirkondades töökohade loomiseks. 

«Alati võib leida halbu näiteid, aga kui riik oleks uhkelt loobunud toetuste kasutamisest, oleks majandus oluliselt halvemas kohas,» rääkis Kaas ettevõtlusnädala arvamuspäeval esinedes. «Ettevõtlustoetused aitavad ettevõtetel teha olulisi investeeringuid, ning kurjast need kindlasti ei ole.»

Kuigi oluline on silmas pidada, et toetusi jagataks vastavalt põhimõtetele, milleks nad on ellu kutsutud. Enamasti selleks, et konkurentsi võrdsustada ja katta ära turutõrked seal, kus vaba turg ei toimi.

Riiklike ettevõtlustoetuste najal võivad jalad alla saada näiteks alustavad ettevõtted, kellesse pangad ei usu.  «Toetustel on suur roll olnud ka ekspordi arengus. Toetustest rääkimine kui kurja juurest on demagoogia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles