Priit Sarapuu: peame avama piirid välistööjõule (8)

Adele Johanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sarapuu
Priit Sarapuu Foto: Liis Treimann

Eestis on pidevalt töökäsi puudu ning välistööjõudu ei pea G4S Eesti tegevjuhi Priit Sarapuu sõnul mitte eemale tõrjuma, vaid kavalusega siia meelitama. 

«Kui rääkida tööjõu puudusest, siis  G4Sis on 50 töötajat kogu aeg puudu,» rääkis Sarapuu ettevõtlusnädala arvamuspäeval. Töökäte puuduse tõttu on G4S üha rohkem kasutusele võtmas ka tehnilisi lahendusi, mis vähendab vajadust uute inimeste järele.

«Kui vaatame tehnoloogiat, oleme lisaks videovalvele võtnud kasutusele positsioneerimissüsteemid, patrullide ja juhtimiskeskuste vahelised süsteemid. Need aitavad meid, aga need ei vii lõpuni,» rääkis Sarapuu.

Tema kinnitusel võiks mõnel turvatöötajal olla keelenõuded madalamad. Täna nõutakse kõigilt turvatöötajatelt B2 taset. «Keelenõue peab olema, kui räägime näiteks avaliku korra kaitsest või inkassaatoritest.  Aga on kindlasti ka kohti, kus seda pole vaja.»

Välistööjõu toomiseks peab esiteks loobuma kehtestatud immigratsioonikvootidest ja palganõuetest. Paraku ei ole Eesti võõrtööjõu seas mitte liiga populaarne sihtkoht. «Ma ei näe tunglemist,» tõdes Sarapuu.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles