Tallinn maksab Ülemiste viadukti rajamiseks kinnisvarafirmale kopsakat tasu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Ülemiste liiklussõlm kunagi valmis saab, hakkab see Peterburi tee poolt vaadatuna nii välja nägema.
Kui Ülemiste liiklussõlm kunagi valmis saab, hakkab see Peterburi tee poolt vaadatuna nii välja nägema. Foto: K-Projekt.

Aastaid tüliobjektiks olnud Ülemiste liiklussõlme sisse jääv kinnistu Tartu maanteel saab lõpuks linna omaks. Kompromissina maksab linn kinnistu omanikule 1,8 miljonit eurot.

Tartu mnt 86A asuva kinnistu sundvõõrandamist hakkas linn ajama juba 2008. aastal. Siis leidis linna ekspertiis, et kinnistu omanikule OÜle Solfer Trade tuleb maksta 781 959,02 euro kinnisvara eest ja majandustegevusest tuleneva kahju eest 492 119,69 eurot. Kokku seega 1 274 078,71 eurot.

Mõistagi ei meeldinud see ettevõttele, mistõttu mindi kohtusse ning taotleti uue ekspertiisi tegemist. Möödunud aasta veebruaris koostatud ja märtsis täiendatud eksperthinnanguga saadi kinnistu uueks väärtuseks 1 332 557,87 eurot.

Just selle summa linn ka kompromissina ettevõtele maksab. Lisaks veel pool miljonit eurot majandustegevuse kahjude katteks.

Eilsel linnavalitsuse istungil anti abilinnapea Eha Võrgule volitus kompromisslepingule allkirja andmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles