Äsja Tallinna börsil registreeritud investeerimisfond sihib teist noteerimist Stockholmis

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börs.
Tallinna börs. Foto: Tairo Lutter

Hiljuti Tallinna börsil noteeritud kinnine kinnisvarafond Baltic Horizon plaanib täiendavat avalikku pakkumist Eestis ja Rootsis ning võimalusel ka Soomes ja Taanis.

Pakkumine on suunatud väga laiale investorite baasile Läänemere regioonis, teatas ettevõte oma börsiteates. Fondi eesmärk on kaasata kuni 80 miljoni euro väärtuses kapitali uute investeeringute tegemiseks.

Fond on juba registreeritud Nasdaq Tallinna börsi nimekirjas ning nüüd plaanib olla esimene alternatiivne investeerimisfond ka Nasdaq Stockholmi börsil. Baltic Horizon registreerib lähikuudel Eesti Finantsinspektsiooni abil oma uue prospekti.

«Usume, et praeguste madalate intressimäärade juures on investorid huvitatud teenimast arusaadavaid riske võttes atraktiivset tulu,» märkis fondijuht Tarmo Karotam fondi plaane kommenteerides. Ta lisas, et klassikaliselt on üheks selliseks võimaluseks investeeringud rahavooge pakkuvasse kinnisvarasse ning ettevõttel on jätkuvalt eesmärk saavutada fondiga seitse kuni üheksa protsenti dividenditootlust aastas.

«Fondi peamine strateegia on omandada madala laenukoormusega ning tugevate üürnikega ärikinnisvara Balti riikide pealinnades. Lisaks lubab portfelli kasvatamine uute atraktiivsete investeeringutega suuremat riskide hajutamist üürnike, varaklasside ja linnade lõikes ning väiksemaid propostsionaalseid halduskulusid,» rääkis Karotam.

2016. aasta juunis kaasas Baltic Horizon osakute esmase avaliku pakkumise käigus 29,7 miljoni euro väärtuses omakapitali ning sai esimeseks noteeritud kinnisvarafondiks Baltikumis. Kaasatud kapitaliga soetas kinnisvarafond esimestel kuudel kaks uut ärihoonet. Portfelli koguväärtus on täna 125 miljonit eurot ning täituvus ligi 97 protsenti.

Pakkumise korraldaja Põhjamaades, Luksemburgis ning muudes valitud riikides on Catella. Catella korraldab samuti jaepakkumist Rootsis ning võimalusel ka Soomes ja Taanis. Swedbankiga on sõlmimisel kaaskorraldamise leping pakkumise korraldamiseks Baltikumis koostöös LHV pangaga. KPMG Baltics tegutseb Baltic Horizon Fund audiitoritena ning õigusnõustamist emitendile pakub advokaadibüroo Sorainen.

Baltic Horizon Fund on äsja asutatud ja Eesti finantsinspektsioonis registreeritud lepinguline investeerimisfond. Baltic Horizon Fundi osakutega alustati Nasdaq Balti fondinimekirjas kauplemist 6. juulil 2016. Ettevõtte börsitähis (ticker) on NHCBHFFT.

Fondvalitsejaks on Northern Horizon Capital AS, mis omab alternatiivfondide fondivalitseja litsentsi. Nii fondi kui ka fondivalitseja üle teostab järelevalvet Eesti finantsinspektsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles